-en oase i villmarka

epost:  post@jotka.no


tlf.        +47 416 44 121


adr.      Tverrelvdalveien 49, 9517 Alta, Norway

Mange velger å besøke oss til beins, på ski eller sykkel, men om dere ønsker å komme dere rett inn til Jotka Fjellstue som et utgangspunkt for en tur på Finnmarksvidda, eller som siste stoppested før retur til Alta, tilbyr vi transport som gjør denne etappen både interessant og enkel – og samtidig en del av selve turen.

Sommer:
I sommerhalvåret tilbyr vi henting på Alta Lufthavn med biltransport, hvor vi kjører gjennom over Alta-elva, før vi svinger inn til høyre og oppover den lille jordbruksbygda i Tverrelvdalen, hvor dialekten til folk fra Østerdalen og Romsdal, som flyttet hit på 1800-tallet, preger språkdrakten. Etter å ha fulgt Tverrelva i om lag 40 minutter passerer vi «Stilla» og «nullpunktet» - der den historiske Alta-aksjonen for å stoppe kraftutbyggingen av Altaelva fant sted. Videre på ferden passerer vi også skiferbruddene som har levert takstein og steinmateriale til mange kjente bygninger rundt i verden, og som fortsatt er i drift. Etter en times tid er vi oppe ved Tutteberget, hvor vi enten kjører båt videre over to vann forbundet med en smal kanal, eller med ATV.

Det er også mulig å gå fra Tutteberget videre over til Jotka Fjellstue. Turen tar cirka 1,5 time, og på veien over fjellet har dere bl.a. muligheten til å se en tradisjonell samisk offerplass.

Vinter:
På vinteren henter vi dere på Alta Lufthavn, før vi kjører samme rute som sommerstid oppover Tverrelvdalen og frem til Tutteberget, hvor ferden fortsetter med snøscooter. Dersom dere ønsker er det mulig å spenne på skiene og kanskje få oppleve nordlyset på veien over vannene akkompagnert kun av vinden som synger over snøskavlene.