-en oase i villmarka

Praktisk info

Booking
Bestilling skjer fortrinnsvis gjennom vårt kontaktskjema eller per telefon.


Mat (frokost/lunsj/middag)
Vi serverer både frokost, lunsj (matpakke) og treretters middag på fjellstua – i tillegg er hver hytte utstyrt med eget kjøkken med propanbrennere dersom dere ønsker å tilberede maten selv. Les mer her (link til servering)


Sovepose/sengetøy/håndkle
Alle hytter og rom er utstyrt med dyne/pute, og dere kan ha med egen sovepose/lakenpose, eller dere bestiller sengetøy/håndkle samtidig med overnattingen.


Bad/toalett
På «låven» er det nye utetoaletter, men det er ikke innlagt vann. Dersom man ønsker en «dusj» er det mulig å bestille oppfyring av badehuset, hvor dere kan kombinere vask med badstu. Alternativt varmer dere vann i hyttene til personlig vask.


Dekning/nett/strøm
Det er varierende dekning på mobilnettet, men stort sett er det alltid mulig å ringe. Vi har eget internett, og kvaliteten på dekningen er stort sett bra (avhengig av været). Det er ikke innlagt strøm, men aggregatet vårt brukes ved behov. Dere kan uansett få ladet mobiler/nettbrett ved behov hele døgnet inne i kaféen, i tillegg til når aggregatet er i bruk.


Transport
Se adkomst/transport


Fiske
Det er godt røye- og ørretfiske i området – ja, faktisk rett utenfor døra. Årlig hentes det opp røye og ørret på 2-3 kilo på stang eller isfiske, men ikke glem at det er den normale stekefisken som det er mest av. Fin harr finnes på veien sørover fra Jotka, og gjedda er relativt normal å møte på i flere fiskevann. Det er best fiske med sluk/spinner, mark og ikke minst flue.
Fiskekort kjøper dere gjennom inatur eller lokale fiskekortforhandlere.


Jakt
Vi har faste gjester i fuglejakta, og her må dere være tidlig ute for å sikre plass hos oss da vi ikke ønsker altfor mye jakttrøkk i vårt område. I den siste tiden har også rypebestanden vært under press, og vi og våre gjester må respektere en skjør bestand av fugl. Derfor vil vi turen og opplevelsen av det «lettgåtte» turterrenget skal være minst like viktig som selve jaktutbyttet når du besøker oss. Jaktkort får dere også gjennom inatur eller lokale forhandlere.


Mygg
Det er ikke løgn at det på sommeren tidvis er en del mygg på vidda. Det man dog må huske er at det blåser en del her, og i og med det er relativt flatt, er ikke myggen plagsom hele tiden. Dersom dere velger å besøke oss i begynnelsen av august eller seinere, er myggen nærmest helt fraværende (med noen unntak). Vi anbefaler uansett at dere alltid har med mygghatt og myggmiddel!